Dit deel van 3 x 3 = 9 staat in teken van het lied en verbinding. Ik duik in het muzikale universum van tweelingen en ga in gesprek over symbiose en roots.


Podcast

In de aflevering Symbiose spreken we over muzikale families. Hoe kan die sterke connectie je voeden? En hoe bewaak je je eigenheid als je zo sterk deel uitmaakt van een groep? Zo spreek ik met singersongwriters Jeangu & Xillan Macrooy die dit jaar schitterden op het songfestival én met muzikanten Aaron & Thomas Hanenberg die spelen in jazz- en hiphopformaties als Abintu, Akwasi, Joya Mooi,..

In de aflevering Roots graven we dieper in de geschiedenis van de twee tweelingen en komen we erachter hoe Nederland en Suriname in hen vervlochten zijn. We hebben het over Sranantongo in muziek, over hoe je om kunt gaan met je muzikale stamboom en over confrontaties aangaan.


Video


Live

De performance bestaat uit een waaier van verhalen en muziek over eenlingen en tweelingen. Centraal staat het verlangen om samen te smelten met een ander, een groep, een cultuur, ten opzichte van de drang om je eigen individuele stem te laten horen. Het thema symbiose versus autonomie doorklinkt in het materiaal van volkslied en tango tot wiegenlied.

Aan een kant van de zaal zit psychosyntheticus Katrien van Haaster die ook in de podcast te horen is. Met haar gaan we in gesprek over het conflict tussen symbiose en autonomie in de liefde en in muziek.

In de loop van de voorstelling vindt het publiek een set kaartjes onder hun stoel. Dit is het symbiose spel. De focus wordt verlegd van de performers naar het publiek onderling. De stoelen zijn zo geplaceerd dat ieder publiekslid een onbekende tegenover zich heeft om het spel mee te spelen.

Het concert mondt uit in een improvisatie jam. Aaron, Thomas, Katrien, Milou en het publiek, iedereen is vrij om mee te musiceren en te dansen.


Behind the scenes

In gesprek met Jeangu & Xillan
Geurinstallatie 3 x 3 = 9

TEAM 3 x 3 = 9 Dit project is een samenwerking met Paradiso Melkweg Productiehuis, Lonneke van Heugten (dramaturgie & co-writing), Annelies Verhelst & Fae Fortune & Zita de Vos (productie), Lourens Lente & Ruben van Zaanen (film), Anoek Oostermeijer (dramaturgie shows en videoclips), Wim Selles (advies podcast), Woody Kilibarda (songrecording Nine Children & mix), Rebecca Baatjes & Bart Jilesen (sound design, mix & master podcast), Jelle Visser (muziek podcast), Garage64 (artwork/poster). * Foto´s op deze pagina zijn gemaakt door Sasscho, tenzij anders aangegeven.

Mede mogelijk gemaakt dankzij het Prins Bernhard Cultuur Fonds, Norma Fonds en Amsterdams Fonds voor de Kunsten (podcast, videoclips & voorstellingen). Ook speciale dank aan het Felix Meritis waar we terecht mochten in het Cultureel Noodhospitaal voor audio opnames.

Processing…
Success! You're on the list.