Poppenhuis

Een podcast over ‘de kunst van ontmoeting’ volgens een vrouw op leeftijd

De 83-jarige Henny Brandjes maakt poppenhuizen die ze verkoopt op De Bazaar. Naast haar huisjes, staat ze bekend om haar kleurrijke gewaden en Beatrix kapsel. Ze noemen haar niet voor niets de koningin van De Bazaar. Sommige mensen zien deze plek als een chaotische omgeving van plastic en lawaai. Henny ziet een walhalla van verhalen in alle talen, een multiculturele oase van Beverwijk en een medicijn tegen de eenzaamheid.


Luister hier de podcast:


“quote van Henny.”

Henny Brandjes-Jenezon


Gemaakt door:

Deze podcast is gemaakt door zangeres en multimaker Milou Mignon, kleindochter van Henny. Vanuit haar huis in het bos creëert Milou magisch realistische voorstellingen, installaties, korte films, luisterverhalen en liedjes als eigentijdse muziekdoosjes. In het voorjaar 2022 brengt ze haar album Onder de Sterren uit.

De podcast is mede mogelijk gemaakt dankzij de kunstcommissie en Gemeente Beverwijk met advies van Pam Toonen. De muziek is gemaakt door Jelle Visser. De poster/postkaart zijn gemaakt door Garage64. Co-productie & edit door Leen Koole.

Henny’s Poppenhuizen:

We zijn op zoek naar een mooie plek voor Henny’s poppenhuizen. Heb jij een idee? Laat het ons weten via info.miloumignon@gmail.com


Henny op film:

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s