Welkom!

Luisterlinks

Allereerst wil ik je Lijstje laten horen. Een lied over een man die verliefd werd op een vlinder die woonde op Oudezijds Achterburgwal.

Daarna heb je misschien zin in iets uitbundigs (luister Dansen tot het smelt), een lied over verlangen (luister Kattenlied). Of luister het hele album in de ‘juiste’ volgorde.

Even voorstellen

Mijn naam is Milou Mignon, zangeres en multimaker. Sinds mijn kinderjaren ben ik in het bezit van een zoomrecorder, schrijf ik verhalen en treed ik op. Nog steeds vertel ik graag verhalen in de vorm van magisch realistische concerten en liedjes als eigentijdse muziekdoosjes. Ik studeerde woordkunst aan het Conservatorium van Antwerpen en zang/pop aan het Conservatorium van Amsterdam. Taal, melodie en ruimte (= sfeer, fieldrecording, scenografie) zijn een gelijkwaardige drie-eenheid in alles wat ik maak.

Mijn werken heten (van jong naar oud): album/audiotour Onder de Sterren, podcast- en concertreeks 3×3=9 i.s.m. Paradiso Melkweg Productiehuis, podcast Poppenhuis, album Stadskoraal, korte film Aquarium, hoorspel Ons bed is de Savanne. Hiermee bespeel ik podia van de Bijlmerbajes tot in circustenten en van radiozenders in Kaapstad tot in Shanghai. Geïnspireerd ben ik door de maakdrift van grootmoeders Laurie Anderson, Clarissa Pinkola Estes en Marina Abramovic en door oerzangeressen Edith Piaf, Sarah Vaughan en Fairuz.

Wat mijn creaties gemeen hebben is dat ze je meenemen op avontuur over onbegaande paden (onderwater of in de stad). Altijd ontmoet je een wonderlijk en echtbestaand personage (zoals 83-jarige Henny of Eritreër Kokob). Altijd is er muziek. Het liefst speel ik op bijzondere locaties en intieme festivals of theaters met mijn hele parade met toetsen, backingvocalen, synth, gitaar, bas, percussie, zingende zaag, marimba, waterphone, drums.

Live op Noorderslag Synagoge concert (snippets)

Live Foto’s