Stadskoraal

Stadskoraal is een muzikale performance over een in de zee verzonken stad. Het leven onderwater en hoe wij mensen ons daaraan kunnen spiegelen, fascineert mij enorm. In mijn werk portretteer ik de mens in een aquarium, bezing ik oesters, plasticsoep en walvissymfonieën.

Voor mijn onderzoek komt hulp van alle kanten: El Kombi SUP brengt bizarre vondsten uit de Alkmaarse grachten die als decor dienen. Jumbo Supermarkt sponsort maaltijden voor de repetities. Ik krijg advies van een sjamaan, muziektherapeute en een advocaat. Buurtbewoners van 9 tot 66 jaar melden zich aan voor het onderwaterkoor. En ook gitarist Robbi Meertens en toetsenist Abel Tuinstra duiken mee het diepe in.

Dit project heeft de vorm aangenomen van een mini-album, performance en een documentaire in samenwerking met Productiehal en HAL25, documentairemaakster Sterre Slikkerveer, animator Tessa van Vuren, sounddesigner Bart Jilesen, muzikanten Robbi Meertens, Abel Tuinstra, Thomas Hanenberg, Djamilo Both, Joost van Eck, Kike Zwagerman, Shadi Haydarlou, Thomas Jillings, Héctor González Sáez, engineers Douglas Z. Benzi, Chrisanthi Zografou, Paul Moncayo.