Portfolio

Ons bed is de savanne

Album Gewapend met een zoomrecorder, pen en papier, verkende Milou de Antwerpse nacht. Ze bouwde een installatie waarin een twintigtal muzikanten elkaar ontmoetten en reageerden op projecties in een donkere kamer. De negen uur aan opgenomen muziek uit de installatie, de bibliotheek aan stadsgeluiden en gesproken teksten zijn geconverteerd tot één luisterverhaal van vijftig minuten.
Klik hier voor de video van de release van Ons bed is de savanne in De School, Amsterdam.

Stadskoraal

Album In haar album Stadskoraal schetst Milou een onderwaterstad, waarin iedereen in een eigen aquarium leeft. Erg gezellig is het niet, mensen die zich perfect langs elkaar bewegen, maar daar heeft Milou iets op bedacht. 

Tijdens live-concerten wordt het publiek omringd door een 5-koppige band en oplichtende koralen van plastic soep. Het is een beleving van 45 minuten, een sprookjesachtige reis onderwater die ontroert, schuurt en betovert. Klik hier voor het album op Spotify.

Aquarium

Korte film Aquarium is een poëtisch portret over het verlangen naar echt contact. In animatie- en documentairebeelden kom je terecht in de belevingswereld van Kokob, een Eritrese man met een visuele beperking. Hoe lukt het hem om verbinding te maken met de mensen in de stad? Klik hier voor de film.

3X3=9

Concertreeks Milou presenteert 3×3=9: een ode aan het lied. In 3 avonden verwelkomt ze telkens drie gasten, waarmee ze het lied vanuit het thema van de avond belicht: Erotiek, goudzoekers, traditie, verbinding, politiek, etc.

Discodieren

Een theatraal concert over kinderspel als remedie op een uitgeput hart.

Een muzikale wereld ontvouwt zich als een Tom Waitsiaans poppenhuis, waarin je ongegeneerd mag spinnen als een kat en dansen tot je smelt. Buitenspelen is de enige burgerplicht en het alles-absorberende-onbegrijpelijke-verliefd-zijn bestaat niet, alleen op iemand zijn, dat wel, misschien op een stuk of vijf tegelijk, maar die ben je alweer vergeten als je thuiskomt voor het avondeten.

Meer..

Naast het zelf initiëren van projecten, is Milou vaste performer bij clubnachten en interventies van HAL25, spreekt ze voice overs in (installatie/film als invisible weight), componeerde ze voor podcasts (Eb VPRO) en installaties (Story Circle Oerol, KunsdtFestival 2020).