Portfolio

Ons bed is de savanne

Muzikaal luisterverhaal Ons Bed Is De Savanne (55min) vindt plaats in de belevingswereld van een meisje dat leeft op het eenzame spoor tussen dag en nacht. In een zoektocht naar haar geliefde in de stad, verliest ze steeds meer haar grip op de realiteit. 

Luisterverhaal Release Live:

Stadskoraal

Album In haar album Stadskoraal schetst Milou een onderwaterstad, waarin iedereen in een eigen aquarium leeft. Erg gezellig is het niet, mensen die zich perfect langs elkaar bewegen, maar daar heeft Milou iets op bedacht. 

Tijdens live-concerten wordt het publiek omringd door een 5-koppige band en oplichtende koralen van plastic soep. Het is een beleving van 45 minuten, een sprookjesachtige reis onderwater die ontroert, schuurt en betovert.

Beluister het album:

Aquarium

Korte film Aquarium is een poëtisch portret over het verlangen naar echt contact. In animatie- en documentairebeelden kom je terecht in de belevingswereld van Kokob, een Eritrese man met een visuele beperking. Hoe lukt het hem om verbinding te maken met de mensen in de stad?

i.s.m. filmregisseuse Sterre Slikkerveer

Bekijk hier de film:

3×3=9 in Castricum

Videoreeks In 3 YouTube afleveringen gaat Milou in duet en gesprek met muzikanten uit de buurt. Samen bezingen ze (door Covid-19) verlaten locaties waar normaal gesproken volop muziek weerklinkt.

Bekijk hier de afleveringen.

Everything’s Alright – Jesus Christ Superstar met Daan Krakers in de Dorpskerk van Akersloot

Son du Silence (Sound of Silence) – Simon & Garfunkel met Edouard van de Velde in de Tuin van Kapitein Rommel.

Ik ben lekker stout – Annie MG Schmidt met Yodel Queen in ‘t Kombof op de Woude.

3×3=9 labs in Amsterdam

Concertreeks In 3×3=9 laboratorium doet Milou onderzoek naar het lied in al haar gedaanten: als medicijn, trance en protest. In drie avonden nodigt ze liedmakers- en performers uit waar je uren naar zou willen luisteren. Ze delen verhalen, inspiraties, spelen hun lied. Iedere avond staat in een ander thema en vindt plaats op een andere locatie van het Vrij Paleis tot in de Fruittuinen van West. Voor een intiem publiek live bij te wonen.

Dit is een project ism Paradiso Melkweg Productiehuis en is medemogelijk gemaakt dankzij Fonds Podiumkunsten en Amarte Fonds.

Meer..

Naast het zelf initiëren van projecten, is Milou vaste performer bij clubnachten en interventies van HAL25, spreekt ze voice overs in films en voorstellingen, componeert ze voor podcasts (Eb VPRO) en theatrale installaties (Story Circle Oerol, KunsdtFestival 2020).

%d bloggers like this: