Presskit

Persfoto’s door Lieke Romeijn. Hoge resolutie: download rechter muisknop + opslaan als OF ctr klik + opslaan als.

Foto’s met gast-artiesten

Xillan, Jeangu, Milou in gesprek voor podcast in Felix Meritis Amsterdam Foto aangeleverd
Thomas & Milou door Sasscho in de Roode Bioscoop Amsterdam
Loui Lind, Milou, Juliet, Mevrouw Tamara door Sasscho thema ‘het lied als geheimbewaarder’
Milou, Juliet achter de schermen bij videoclip Ditjes Datjes – foto aangeleverd
Milou, Thomas, Aaron door Sasscho in de Roode Bioscoop Amsterdam
Aaron en Thomas Hanenberg door Robin de Puy
Achter de schermen bij videoclip opnames Ditjes Datjes met Juliet – foto aangeleverd
Xillan en Jeangu Macrooy door Rinse Fokkema
Thomas, Milou, Aaron door Sasscho in de Roode Bioscoop Amsterdam
Still uit videoclip Ditjes Datjes voor geheimbewaarder – foto aangeleverd
Milou en Fae Fortune door Sasscho Roode Bioscoop thema erotiek

Ieder zingt zijn eigen lied

Introductie

In podcastreeks 3 x 3 = 9 onderzoekt zangeres Milou Mignon het lied in al haar gedaantes. Hiervoor reist ze door de werelden van andere liedmakers en performers. Ze gaat met hen in gesprek én duet over steeds een ander thema. Het lied als protest, als medicijn, geheimbewaarder, traditie, erotiek, identiteit, entertainment.. Ze delen tips, tricks en bijzondere lessen over het leven als artiest.

Biografie

Zangeres en multimaker Milou Mignon bespeelt en betovert podia van bostheaters, leegstaande winkelcentra tot circustenten en Kaapstad. Door haar vuistregel ‘eerst het verhaal, dan de vorm’, bestaat haar werk uit een brede waaier van performances, installaties, korte films, hoorspelen, podcasts en liedjes als eigentijdse muziekdoosjes. Geïnspireerd is Mignon door de maakdrift van grootmoeders Laurie Anderson, Clarissa Pinkola Estes en Marina Abramovic en door oerzangeressen Edith Piaf, Sarah Vaughan en Fairuz.

Graag en vaak gaat Mignon samenwerkingen en experimenten aan met mede-avonturiers uit alle windstreken, kunstdisciplines en muziekgenres. Samen knutselen ze werelden die niet alleen de mensen en de dingen beter doen begrijpen, maar deze ook voorzien van de nodige glitter.

Momenteel werkt Milou aan concert- en podcastreeks 3×3=9 in samenwerking met Paradiso Melkweg Productiehuis. Hierin brengt ze een ode aan het lied in al haar gedaantes en gaat ze in duet en in gesprek met uiteenlopende liedmakers en performers.

Podcasts

Videoclips


Nieuwsbrief

Ik mail je graag zodra de volgende podcasts te beluisteren zijn. Wil jij als eerste daarvan op de hoogte gebracht worden? Vul dan hieronder jouw e-mailadres in:

Je e-mailadres wordt opgeslagen
Bedankt! We houden je op de hoogte.


In samenwerking met Paradiso Melkweg Productiehuis, Lonneke van Heugten (dramaturgie & co-writing), Annelies Verhels & Fae Fortune & Zita de Vos & Rogier van de Ven (uitvoerend productie & performance), Lourens Lente & Ruben van Zaanen (film), Kristien Jaspers (filmregie videoclip erotiek), Lena van Drie (scenografie shows), Anoek Oostermeijer (dramaturgie shows en videoclips), Colina van Bemmel (opnameleider videoclip Bubbles), Wim Selles (advies podcast) Woody Kilibarda (songrecording & mix), Rebecca Baatjes & Bart Jilesen (sound design), Jelle Visser (muziek podcast), Garage64 (artwork/poster). Mede mogelijk gemaakt dankzij de balkonregeling van het Fonds Podiumkunsten en Amarte Fonds (live 3×3=9 labs), Prins Bernhard Cultuur Fonds, Norma Fonds en Amsterdams Fonds voor de Kunsten (podcast & voorstellingen).