Biografie


Zangeres Milou Mignon maakt liedjes als eigentijdse muziekdoosjes à la Spinvis, Edith Piaf en de sprookjes van Hans Christian Andersen. Ze maakte korte documentaire Aquarium i.s.m. Sterre Slikkerveer en bracht albums Ons Bed Is De Savanne (2018) en Stadskoraal (2020) uit. Daarmee bespeelt en betovert ze podia van de Bijlmerbajes tot circustenten en van radiozenders in Shanghai en Kaapstad tot in het Amsterdamse Bostheater. 

Momenteel werkt ze samen met Paradiso Melkweg Productiehuis aan concertreeks 3×3=9. Daarvoor creëert ze bijzondere avonden met muziek, gesprek en film, waarin ze het lied in al haar gedaantes onderzoekt. Milou creëert magisch realistische werelden, vervlecht kunstdisciplines en bouwt bruggen tussen mensen uit alle windstreken, zowel in het maakproces als op de vloer.

Over Stadskoraal (mini-album):

Met haar dromerige teksten en vastberaden stemgeluid tekent ze als het ware voorstellingen.’

3voor12

Niet alleen beheerst Milou haar taal, haar melodieën zijn ook betoverd mooi. En wat kan ze zingen! Als een sirene lokt ze je haar onderwater wereld in.

Flip van der Enden
(Pinguin Radio)

Ik word toegelaten in een intieme wereld die niet de mijne is. De hartslag is zacht en zalvend, maar ook snijdend. Eerlijk. Ik luister naar een liefdesverklaring.

Assia Bert (Theaterwetenschapper, Fotografe)

Beluister het mini-album hier:


Lees over mijn ontmoetingen met andere liedmakers- en performers: