• Stadskoraal

‘Zes weken lang woonde er een sirene in Alkmaar. Met haar magische stem lokte ze me voor haar onderwaterkoor. Als een rat liep ik in de val, maar stiekem voel ik me er als een vis in het water.

Zangeres Milou Mignon bestudeerde vanuit haar plexiglazen aquarium op het terrein van HAL25 de inwoners van de stad, nodigde onbekenden uit om hun oceaan in kaart te brengen. Ze dobberde door de straten, vissend naar inspiratie en een groots onderwaterkoor. Een zoektocht naar verbinding. Ondertussen begon zich ook in haar eigen aquarium een verhaal af te spelen.’ Lonneke van Heugten in Shuffle Magazine.

Support komt van alle kanten: El Kombi SUP brengt Milou bizarre vondsten uit de Alkmaarse grachten die als decor dienen. Jumbo Supermarkt sponsort maaltijden voor de repetities. Ze krijgt advies van een sjamaan, muziektherapeute en een advocaat. Buurtbewoners van 9 tot 66 jaar melden zich aan voor het onderwaterkoor. En ook gitarist Robbi Meertens en toetsenist Abel Tuinstra duiken mee het diepe in. Alles loopt op rolletjes, totdat ze zelf als vissenvoer dreigt te eindigen in het aquarium van een volslagen onbekende.. 

 

Concept, composities, spel & tekst: Milou Mignon
Gitaar, zang, concept, installatie-bouw: Robbi Meertens
Toetsen: Abel Tuinstra
Gitaar: Robbi Meertens
Performers: Yvon, Eva, Laura, Lonneke, Gino, Ivar, Timon, Louise, Annelies
Artistieke coach: Kees Bolten
Productie: Tamara Roos (Productiehal) & HAL25
Dramaturgisch advies: Lonneke van Heugten, Robbi Meertens, Gerard Valdivia Hernándes
Duizenddank: Jan Mors, Nanda van den Ham (El Kombi Sup), Ervin Skelic, Damaris Kort, Paul Kramer
Sponsor: Supermarkt Jumbo Paardenmarkt Alkmaar