Stadskoraal: verstrikt in een muzikale trip

Stadskoraal is een muzikaal luisterverhaal over de stad als oceaan vol aquaria.

Milou bestudeerde vanuit haar plexiglazen aquarium de inwoners van de stad, nodigde onbekenden uit om hun oceaan in kaart te brengen. Ze dobberde door de straten, vissend naar inspiratie en een groots onderwaterkoor. Een zoektocht naar verbinding. Ondertussen begon zich ook in haar eigen aquarium een verhaal af te spelen.’ Lees het hele interview door Lonneke van Heugten in Shuffle Magazine.

‘Support komt van alle kanten: El Kombi SUP brengt Milou bizarre vondsten uit de Alkmaarse grachten die als decor dienen. Jumbo Supermarkt sponsort maaltijden voor de repetities. Ze krijgt advies van een sjamaan, muziektherapeute en een advocaat. Buurtbewoners van 9 tot 66 jaar melden zich aan voor het onderwaterkoor. En ook gitarist Robbi Meertens en toetsenist Abel Tuinstra duiken mee het diepe in. Alles loopt op rolletjes, totdat ze zelf als vissenvoer dreigt te eindigen in het aquarium van een volslagen onbekende..’ 

Dit project is een voortvloeisel uit Milou’s residentie in het creatorium van HAL25, Alkmaar, in samenwerking met Productiehal.